Breed

De mensen van Bouwmaat: Merel Koster en Karel Westerveld

Bij Bouwmaat vinden we service enorm belangrijk. Elke dag gaan onze mensen nét een stapje verder om jou te voorzien van het allerbeste. In deze rubriek laten we graag zien wie deze mensen zijn en wat ze meemaken op hun werkdag. Deze editie spreken we met Merel Koster, medewerker service bij Bouwmaat Hilversum, en Karel Westerveld, medewerker verkoop bij Bouwmaat Amersfoort. Hoe ziet hun dag eruit en wat doen zij om jou te helpen?

Medewerker Service Merel Koster

Merel (23) is een echte topper als het aankomt op service. Loop binnen bij Bouwmaat Hilversum en je kunt bijna niet om haar vrolijke houding en  aanstekelijke glimlach heen. Graag helpt ze klanten met het vinden van de beste oplossing voor elke situatie. “Ik doe de bestellingen, de bezorgingen, de
reparaties en geef advies. Eigenlijk kan ik helpen bij alles wat klanten nodig hebben.”

De juiste plek

Ongeveer twee jaar geleden begon Merel aan de kassa. Al snel kreeg ze de vraag om op de serviceafdeling te komen werken, iets wat echt perfect bij haar past. “Ik werkte eerst in een hotel, daar heb ik ook een opleiding voor gedaan. Via een uitzendbureau kwam ik bij Bouwmaat terecht, in eerste instantie voor vijf weekjes. Maar je ziet het, ik ben er nog steeds! Het is hier echt heel leuk en ik ben helemaal op mijn plek.”

Oplossing met een glimlach

Voor Merel is het belangrijk dat de klanten goed worden geholpen, waardoor ze met een glimlach weer aan de slag kunnen. “Het leukste aan mijn functie is dat ik blije mensen zie. Ik heb bijna nooit te maken met iemand die boos of teleurgesteld is. Ook wanneer er iets een keer niet goed gaat, blijven we altijd vrolijk en in oplossingen denken. Daar worden klanten blij van en dat merk je. Op het moment dat je jarig bent bijvoorbeeld, er zijn klanten die dat onthouden en langskomen om je te feliciteren. Je merkt dan best wel dat je wordt gewaardeerd.”

Vergaande service en meedenken

De service van Bouwmaat gaat soms verder dan klanten denken. ”Als er bijvoorbeeld een bezorging is geweest, dan zit de klant vaak met pallets. Meestal kunnen ze die niet terugbrengen omdat ze geen aanhanger of grote auto beschikbaar hebben. Wat veel mensen niet weten is dat wij aanhangers hebben staan die je kosteloos kunt gebruiken. Ook kunnen we de pallets laten ophalen. We wijzen klanten graag op dat soort dingen. Meedenken en zorgen dat alles goedkomt, daar gaat het om!”

Medewerker verkoop Karel Westerveld

Op een pensioengerechtigde leeftijd (72) nog aan een nieuwe baan beginnen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Medewerker verkoop Karel Westerveld deed het bij Bouwmaat Amersfoort en met veel succes en plezier. “De hele dag achter de geraniums zitten is niks voor mij. Ik moet gewoon lekker bezig blijven, dat is ook goed voor je lichaam. Tijdens het uitlaten van de hondjes van mijn zoon kwam ik elke dag langs Bouwmaat Amersfoort. Ik zag dan hoe druk het was en het ging kriebelen. Ik dacht: ik wil weer wat gaan doen, ik solliciteer en probeer het gewoon. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, het bevalt me zo ontzettend goed.”

Halve dagen, maar geen half werk

Je bent zo oud als je je voelt, dat bewijst Karel maar weer eens. Bevlogen vertelt hij over z’n werkdag. “Ik ben hier om half zeven en dan neem ik eerst een kop koffie. Na een praatje maak ik de verfmengmachine schoon. Wanneer dat klaar is loop ik naar mijn plaats en dan komen er altijd vanzelf klanten naar me toe. Ik werk van zeven tot elf, dus ik zeg altijd dat ik maar halve baan heb. Maar de hele dag zou ik makkelijk vol kunnen houden hoor. Bovendien pak ik ook gewoon nog een zak van 25 kg. Echt wel.” Karel heeft levenslange ervaring in de bouw en dat komt natuurlijk erg goed van pas. “Mijn vader was timmerman, vanaf mijn veertiende heb ik jarenlang bij hem gewerkt. Ik heb bij een tegelbedrijf gezeten en ik had ook 20 jaar mijn eigen klusbedrijf. Ik kan alles vertellen over boren, metselen, voegen, tegelen, timmeren maar ook welke materialen je het beste kunt gebruiken. Ik ben een echte alleseter, en kan overal over adviseren. Het is zo leuk om mijn jarenlange kennis en ervaring nu terug te geven. Wat ook erg leuk is: ik kom hier veel oude bekenden tegen uit de bouw, ’hee, jij hier!’, klinkt het dan.”

Met veel plezier doorgaan

Als het aan hem ligt, blijft Karel nog wel een tijdje werken bij Bouwmaat. “Ik wil doorgaan tot ik 80 ben. En als ik 80 ben, wil ik weer door tot de 90. Ik word namelijk van alles blij. Dat moet wel, anders houd je het niet zo lang vol als ik. Je moet gewoon vrolijk op je werk komen en met de mensen omgaan. En vergeet niet: als je een lach hebt, krijg je ook altijd een lach terug. Dat is het leven.”