Breed

De mensen van Bouwmaat: Karel de Kriek

Manager Verkoop & Vestiging Haarlem Karel de Kriek

Uit het juiste hout gesneden

Karel begon in 2004 als vestigingsmanager van een nieuw filiaal in Gouda. Met een lach kijkt hij terug op hoe zijn lange carrière bij Bouwmaat begon. “In de krant stond een vacature met de vraag ‘Bent u uit het juiste hout gesneden?’ De bouwmaterialenkant heeft me altijd gekriebeld, dus ik greep mijn kans. In 2012 stapte ik over naar Hoofddorp, waar toen een nieuwe vestiging werd geopend. Sinds november 2019 ben ik Manager Verkoop en Vestiging bij Bouwmaat Haarlem XL. Ik zit zonder twijfel op mijn plek en heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

Een fantastische formule

Er is in al die jaren een hoop veranderd, maar de sfeer en toegankelijkheid is hetzelfde gebleven. “De grootste verandering was waarschijnlijk de opkomst van het internet. Het mooie daaraan is dat we nu multichannel zijn met onze webshop. We zijn 24/7 open. Is de fysieke winkel dicht, dan bestel je online. Het is niet alleen uit commercieel oogpunt, maar ook een boost voor de klanttevredenheid. De kracht van Bouwmaat is niet zozeer het verkopen van materialen, maar onze formule. Hoe kunnen we onze klanten succesvol maken en helpen? Dat doen we als geen ander in de branche.

”Er is in al die jaren een hoop veranderd, maar de sfeer en toegankelijkheid is hetzelfde gebleven. “De grootste verandering was waarschijnlijk de opkomst van het internet. Het mooie daaraan is dat we nu multichannel zijn met onze webshop. We zijn 24/7 open. Is de fysieke winkel dicht, dan bestel je online. Het is niet alleen uit commercieel oogpunt, maar ook een boost voor de klanttevredenheid. De kracht van Bouwmaat is niet zozeer het verkopen van materialen, maar onze formule. Hoe kunnen we onze klanten succesvol maken en helpen? Dat doen we als geen ander in de branche.”

Karel vindt de Bouwmaat-formule nog steeds fantastisch. “We doen alles om onze klanten te bedienen. We proberen ons assortiment aan te vullen in samenwerking met regionale leveranciers zodat onze klanten één inkoopmoment blijven houden. En hebben we een aantal artikelen niet op voorraad, dan leveren we die uit een andere vestiging. Ik woon bijvoorbeeld in Hoofddorp en rijd dan daar langs de vestiging om die artikelen naar Haarlem te brengen. We doen er dus werkelijk alles aan zodat de vakman direct zijn spullen heeft. Dat wordt erg gewaardeerd.

Go with the flow

Karel is een echte teamplayer, dat is ook erg belangrijk in zijn functie. “We gaan voor optimaal resultaat. We spelen Champions League, iedereen moet topfit en superscherp zijn. Mijn taak is om het overzicht te behouden en constant proberen te verbeteren. En natuurlijk mag ik het team enthousiasmeren. Elke dag is anders. Als je binnenkomt en het is druk dan ga je lekker met de flow mee.

Ik vind de B2B-kant heel leuk omdat je met zulke multifunctionele klanten werkt. Ze zijn niet alleen eigenaar, maar kopen ook spullen en voeren de klus uit. En het mooie van Bouwmaat is dat we er alles aan doen om ze te ontzorgen en ontlasten. Hun succes is ons succes!”