Breed

De mensen van Bouwmaat: Daniella Janssen en Sjoerd Klaver

Onze mensen bij Bouwmaat zorgen er elke dag weer voor dat jij zo eenvoudig mogelijk je werk kunt doen. In deze rubriek stellen we ze graag aan jou voor. Dit keer maak je kennis met twee mensen die al tientallen jaren voor je klaar staan. Daniella Janssen, voorraadbeheerder bij Bouwmaat Roermond en Sjoerd Klaver, verkoopadviseur bij Bouwmaat Leiderdorp Compact, vertellen wat zij doen om klanten elke dag zo goed mogelijk te helpen.

Voorraadbeheerder Daniella Janssen

Daniella is een bekend gezicht in Bouwmaat Roermond. Ze loopt daar namelijk al 31 jaar rond. “In maart 1990 werd deze vestiging geopend. Ik was negentien en bijna klaar met mijn opleiding middelbaar middenstandsonderwijs in de richting ‘doe het zelf’. Ik was op zoek naar een baan en werd gebeld door Bouwmaat. Niet veel later begon ik daar als kassière.”

Oog voor organisatie

Hoewel Daniella nog maar een aantal jaar voorraadbeheerder is, ontdekte zij haar passie voor het organiseren van de rekken al vroeg in haar carrière. “Ik maak alles graag in orde voor de klant en doe met plezier net dat beetje extra om ze een fijne ervaring te geven. Voorraadbeheer is voor mij zó vanzelfsprekend, ik ben namelijk gek op inventariseren. Zorgen dat de voorraad klopt in de winkel, zo weinig mogelijk lege vakken, zorgen dat het ombouwen goed verloopt, enzovoorts. Als ik iets niet makkelijk vind, bedenk ik iets om het voor klanten beter te maken. Als de prijskaartjes bijvoorbeeld achter elkaar geschoven staan, krijg ik een spreekwoordelijke allergische reactie. Dan verzin ik iets zodat je het hele prijskaartje wél kunt lezen.”

Vakken gevuld

Vroeger liep je langs de rekken om te kijken wat je moest bestellen, nu gaat dat allemaal automatisch. Het is de aard van het beestje en daarom zie je
Daniella toch regelmatig langs de afdeling lopen om te zorgen dat er geen vakken leegraken. “Voor mij is dat simpel: ik zie in één oogopslag dat er te
weinig is, daar heb ik geen computer voor nodig. Mijn tip: ga er niet altijd vanuit dat het klopt wat in de computer staat. Zo blijven de vakken altijd
gevuld!”

Meer familie dan collega’s

Daniella was er al vanaf het begin bij en ziet dat veel dezelfde klanten blijven terugkomen. “Vaak zeggen ze dat wij hun magazijn zijn. Ze vinden dat ze goed geholpen worden en als iets niet is, regelen we een vervangend product. Het aanbod in de vestiging is inmiddels ook een stuk breder geworden zodat de klant altijd een perfect product heeft voor zijn klus. De klanten merken ook dat het personeel veel voor ze doet en wat een hechte club we zijn. We zijn meer een familie dan collega’s.”

Verkoopadviseur Sjoerd Klaver 

De loopbaan van Sjoerd bij Bouwmaat begint al in de jaren ’90. “Rond 1994 begon ik met een inwerktraject bij Bouwmaat Rotterdam Zuid. De volgende stap was de Bouwmaat Den Haag, toen nog Kerketuinen. Daar heb ik als assistent gewerkt en ook nog als plaatsvervangend manager. Na een jaar of vier wilde ik dichter bij huis werken, dus liet ik Bouwmaat even achter me. Maar het bleef altijd trekken en ik had het daar zo naar mijn zin gehad. Zo kwam ik uiteindelijk weer terecht bij Bouwmaat Leiderdorp als vakverantwoordelijk medewerker in combinatie met de informatiebalie. Na een jaar ging ik naar Bouwmaat Katwijk. Daar heb ik bijna vijftien jaar gezeten, de laatste vijf jaar als verkoper buitendienst. Sinds afgelopen juni ben ik weer terug in Leiderdorp, maar nu in de Compact en als verkoopadviseur.”

Nergens zo compleet

Sjoerd heeft het enorm naar zijn zin. “Elke dag zetten we deze vestiging verder op de kaart met een heel leuk en enthousiast team. Ik bouw echt een band op met de bouwers die hier komen, want dat vinden we als Bouwmaat erg belangrijk. Het gesprek aangaan, de tijd nemen, goed luisteren naar je klant en doorvragen zodat je daadwerkelijk kunt helpen. Ik zit hier dus helemaal op m’n plek, het voelt als thuis als ik hier ben. Ik vind Bouwmaat een fantastische formule omdat het helemaal compleet is. We waren ooit bekend om de slogan ‘het magazijn voor de vakman’, later werd het ‘alles voor slimmer bouwen’ en nu ‘daar kun je op bouwen’. Hoe je het ook noemt: nergens is het zo compleet. Je kunt alles vinden of bestellen om een huis te bouwen, van begin tot het eind.”

Focus op de vakman

Sjoerd is blij dat Bouwmaat met zijn tijd meegaat, maar toch ook zichzelf blijft. “We gaan mee met de trends, maar uiteindelijk draait het om het helpen van onze klanten. We bieden inmiddels zoveel extra service, alles om het de klant makkelijker te maken. Een mooie ontwikkeling van de afgelopen jaren vind ik dat we bouwers nu ook op projecten bezoeken. Zo zien we eigenlijk nog beter waar ze in de praktijk tegenaan lopen en waar we op zo’n moment kunnen helpen. Je kunt dan op locatie met je kennis een project begeleiden, dat vind ik geweldig om te doen!”